Af Jakob Martin Strid
Lille Frø kommer til at bo hos familien Frø. Men han er meget slem. Og til sidst rejser Lille Frø ud i verden, fordi han tror, at ingen kan lide ham! Men mon ikke det ender godt til sidst?
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetLille frø er en fabelagtigt børnebog, som kandiderer til at blive en klassiker. Lille Frø er både sjov og tankevækkende.
Der er vejledning og overlay til e-bogen. Overlayet har indlejrede elevspørgsmål, der leder eleverne på vej mod en dybere forståelse af fortællingen og dens budskaber. Det er en god ide at læse bogen i sin helhed første gang, og så derefter læse den igen med overlay, hvor spørgsmålene kan danne udgangspunktet for en fælles litteratursamtale i klassen.
Budskabet kan være, at vi skal være tolerante og rummelige overfor alle børn, også de "slemme" og uartige. De kan have et stort potentale, da de ser verden på en anderledes måde, der først kan virke provokerende og udfordre vores vante forestillinger fx om god opførsel.
Disse værdier og syn på barnet som kompetent, selvstændig og kreativ genfindes i mange nordiske børnebøger fx Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg.
Der er er et interessant synsvinkelskift i billederne, der hvor guruen beder Lille Frø lukke øjnene og hvile i sig selv. Her skrifter billederne fra totalbillede af de to, bliver helt sorte, indtil Lille Frø åbner det ene øje på klem, og vi ser guruen ud gennem en sprække i det sorte. Altså synsvinklen vises visuelt i billedet som Lille Frøs.
Bogen kan læses i forbindelse med forløbet om Jacob Martin Strid på Gyldendals Danskportal for indskolingen. Bogen indgår i forløb om "Billedbøger" og "Foldebøger" på samme portal.
Der er link herunder til video om at lave foldebøger i arbejdet med bogen.
Bogen er blevet til en animationsfilm - se link under sammanhæng.

MitCFU
Dansk: 0., 1., 2., 3. kl.
Hent PDF-
CFU Overlay til Lille frø
Der er indsat elevspørgsmål i e-bogen, som kan lede eleverne på vej mod en dybere forståelse af fortællingen og dens budskaber. Det er en god ide at læse billedbogen i sin helhed første gang, og så bagefter læse den med overlay anden gang, hvor spørgsmålene kan danne udgangspunktet for en fælles litteratursamtale i klassen.
-
Dansk
-
Fortolkning
-
Temaer
-